PAVLOVA Z JAGODAMI W 10 minut!
Produkty:
Musisz mieć śmietanę 36%. Ja kupuję zawsze łaciatą. Dlaczego? Zawsze idealnie się ubija! Z innymi nigdy nie wiem, co mnie spotka! A w tym deserze bita śmietana to podstawa!
Koniecznie musi być dobrze schłodzona. Ubijanie wtedy przebiega bez zakłóceń. Kilka minut na pełnych obrotach a śmietana ma idealną konsystencję!
+ do ubitej śmietany warto dodać dwie czubate łyżki cukru pudru i jeszcze chwilkę miksować do wymieszania.
+ i pół opakowania przyprawy piernikowej. Na rynku jest kilka firm, które mają podobne mieszanki, jednak nie odpowiadają sobie smakiem. Warto wypróbować i dopasować je do własnego gustu. Jedne mają więcej cynamonu, drugie więcej anyżku. Ja osobiście wybieram te z dużą ilością imbiru. A propos tej przyprawy - kiedyś pokażę Wam Pavlovą w wersji rozgrzewającą z samym imbirem.) Pamiętajcie by przyprawy dobrze wymieszać i uważać przy tym, żeby śmietana się nie zważyła.
+30 dag bezy lub małych bezów
+250 g jagód lub borówek amerykańskich!
Przygotowanie:
Bezy układamy w przezroczystym naczyniu i przykrywamy warstwą śmietany. Usypujemy dywanik z owoców i przykrywamy je drugą połową bezów delikatnie wciskając owoce w śmietanę!
Dobrze jeśli deser ma szansę się schłodzić! U mnie nigdy nie ma! Jem zawsze zaraz po przygotowaniu!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz